Google vahendid sinu domeenile

Google Apps for Your Domain pakub huvilistele võimalust kasutada erinevaid Google töövahendeid oma domeeniga (postitus nende ajaveebis Get your people talking). Nii saab näiteks panna kogu oma minudomeen.ee maililiikluse käima Google serveris ja kasutajaliideseks on Gmail, kogu oma headuses. Käepäraste lisadena haagitakse külge ka Google Talk ja Calendar.

Esimese hooga tahtsin kohe oma põhilise mailidomeeni Google peale üle kantida, aga terve mõistus siiski võitis ja katsetasin esmalt ühe teise domeeniga. Tulemus on lahe. Alguses küsiti mitut kontot ma vajan. Tagasihoidliku inimesena ei hakanud väga suurt numbrit panema ja kirjutasin 100. Siis oligi mul kohe adminkonto olemas koos saja mailikonto loomise võimalusega (ma ootasin tegelikult, et toimub mingi inimkontroll nagu see alguses Google Analyticsiga oli). Hetkel on teenused tasuta, kuid ilmselt tahetakse hiljem raha küsima hakata, sest:

Organizations accepted by Google during the Google Apps for Your Domain beta period are eligible for free service for their approved beta users even beyond the end of the beta period, as described in the Terms of Service.

Peale selle on võimalik ka kogu oma kodulehemajandus Google vahendite peale panna, kasutades selleks Google Page Creatorit ja valides 41 valmis kujunduse vahel. Ma arvan, et mingil hetkel lisanduvad siia valikusse ka tekstiredaktor, tabelarvutus ja muud vajalikud vahendid ning siis võib juba enamus tööasjadega veebi vahendusel hakkama saada. Üks asi, mis võiks veel juures olla, on oma domeenil resideeruv ajaveeb Bloggeri mootoril.

Praegu tundub kõik väga hea ja ilus. Isegi oma logo saab Google asemele panna. Eks paistab, mis edasi saab… ja millal raha hakatakse küsima. Google strateegia suunad hakkavad tasapisi päevavalgele tulema.

You may also like...

5 Responses

  1. .. says:

    Huvitav, kas kirjade vastuvõtmist saab ka virtuaalserveris kasutada?

  2. priit says:

    Mis mõttes?

  3. .. says:

    Mailide seadistamiseks tuleb:

    3. Delete any existing MX records before entering new MX records

    4. For each MX record, enter information according to the entries in the following table.

  4. priit says:

    Ikka saab. Enamus servereid töötavad tänapäeval ju virtserveritena. Minu teenusepakkuja soft lubas sisestada ainult ühe aadressi ja siis panin selle esimese…

  5. priit says:

    Näib, et kõigil ei lähe nii libedalt kui mul ja kõiki taotlejaid ei aktsepteerita automaatselt.

    Google Really Sucks! kirjutab http://googlereallysucks.bl… ,et tema sai vastuseks "we’ll definitely let you know if you’ve been selected to be one of our beta testers."

    aga vaevalt ta blogi nimi asjale kaasa aitas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.