Kontrast

Sattusin täna EPLis nägema kujunduselementi, mille teksti ja taust kontrastsus oli väga kehv. Mõned inimesed näevad paremini ja mõned halvemini. Leidub värvikombinatsioone, mis on üldtunnustatult kergesti oletavad (tume tekst ja hele taust). Veebilehe tegemisel on meil käepärast miljoneid värve ja nende valikul ei pruugi kujundaja alati objektiivne olla, sest tema ju tavaliselt ei loe pikki artikleid valmivas keskkonnas vaid valmistab ainult kujunduse. Kas teksti ja tausta kontrast on piisav saab kontrollida selle vahendi abil Colour Contrast Analyser.

Guideline 2.2 of the Web Content Accessibility Guidelines 1.0 requires that foreground and background colour combinations provide sufficient contrast when viewed by someone having colour deficits, or when viewed on a black and white screen.

You may also like...

3 Responses

  1. teadja says:

    Rääkides Epl’ist, siis on nende arusaamine reklaamist ka väga veider (floating banner). Aga see on jah täiesti tavaline Eestis – sinine punasel, kollane rohelisel ja kõige hullem roheline ja punasel ja kollane sinisel – suurim värvipimedate hulk sellistel kombinatsioonidel.

  2. priit says:

    O jaa, roheline punasel, see on mu lemmik…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.