vabadus.ee

Igasugune reguleerimine ja kontroll on mulle vastumeelsed. Saan aru, et siin-seal on seda vaja, aga .ee domeenid ei ole küll, midagi sellist, kus peaks asju raudsete reeglitega paigas hoidma. Eeneti ettekäänded on täiesti naeruväärsed ja näitavad, et nende arvates on internet broadcast meedium, kus üksikud saavad enamusele oma suva järgi reegleid kehtestada.

Ei tea küll, mis on Eenetti meelt muutma sundinud. Selle, selle ja selle artikli põhjal peaks varsti saabuma vabadus .ee domeenimajandusse.

Ma olen seda aastaid oodanud, aga natuke on kurb ka. Kui siiani võis päris kindel olla, et enamus nimesid, mis pähe tulid olid ka domeenina saadaval, siis pärast vabakslaskmist läheb see kiiresti mööda. Esimesena kaovad lühikesed kolme kuni viie tähelised domeenid ja seejärel vaikselt ka muud, vähegi häälduvad nimed. Ma kaldun arvama ee on selline huvitav domeen, mis tekitab natuke rohkem nõudlust, kui seda võiks olla näiteks Soome fi-l või Läti lt-l. No aga eks aeg näitab.

Üldiselt on tegemist hea asjaga. Samas on seda juttu ka juba varem aetud, Zone blogi kommentaarides oli viide Delfi artiklile, mille järgi peaks ee domeen juba ammu vaba olema.

You may also like...

2 Responses

  1. Läti on .lv ja Leedu .lt. Lisainfo domeenide registreerimise kohta http://www.nic.lv ja http://www.nic.lt.

  1. November 30, -0001

    .ee domeenide vabadusest .fi näitel

    Soome kommunikatsiooniministeeriumi teatel registreerisid põhjanaabrid mullu rekordilised 35 572 uut .fi domeeni, mis tähendas 47-protsendilist kasvu 2005. aastaga võrreldes. Rekordi üks põhjus oli see, et alates 2006. aasta märtsist saavad ka er…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.