.eu domeenid – Sunrise 2

Täna algab eu domeenide registreerimise teine etepp (Sunrise 2) ja sellega laieneb registreerijate ring. Nüüd saab valida domeeninime, mis on firmanimi, ärinimi, registreerimata kaubamärk, kunsti- ja kirjandusteose nimi (distinctive titles of protected literary and artistic work), perekonnanimi. Kõigile soovijatele avatakse eu domeeni registreerimine 7. aprillil 2006.a.

Eestis on ilmselt kõige lihtsam eu domeeni registreerida läbi Zone Media, kes meie riigis on ainsana registripidajaks. Praegu on nende hinnad järgmised:

07.02.2006 – 06.04.2006 – Päikesetõusu Perioodi teine etapp
# Riigiasutused – 1200 EEK
# Kaubamärgi omanikud – 1400 EEK
# Muid õiguseid omavad isikud – 2000 EEK

2000 krooni on enamusele eraisikutele natuke liiast nii, et tuleb oodata 7. aprilli, millal algab Land Rush ja domeene saavad registreerida kõik soovijad (arvatavasti hinnaga 250 krooni), kes ees, see mees põhimõttel. Kes aga kindlasti praegu tahab domeeni registreerida, siis infot leiab Zone eu lehelt.

Täpsemad reeglid on siin: .eu registreerimispoliitika ja tingimused domeeninime taotluste puhul, mis on esitatud etapiviisilise registreerimise ajal (Sunrise-eeskirjad), 167kB PDF-fail, eesti keeles.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.