Programmeerija käsiraamat

Mul tekkis mõte ühe erilise portaali loomiseks ja meeltesegaduses mõtlesin, et kirjutaks tarkvara ise valmis. Kuna viimasel ajal on palju haipi tekitanud 37signals.com (Basecamp, Ta-Da List, Backpack), mis kasutab oma lahenduste loomisel Ruby on Rails nimelist platvormi, siis otsustasin asjale pilgu peale visata.

Ühe esimese tulemusena leidsin selle lehe Why’s (Poignant) Guide to Ruby. See on kõige naljakam programmeerimise käsiraamat, mida ma elus näinud olen ja seal juures ka õpetlik (sisaldab suurel määral koomikseid rebastest, mis peaks olema iga programmeerimis juhendi kohustuslik osa). Isegi kui te ei kavatse seda platvormi mitte kunagi kasutama hakata soovitan kindlasti läbi lugeda vähemalt paar esimest peatükki. See raamat aitab mõista, kuidas inimestega võrgus suhelda.

You may also like...

5 Responses

  1. Mis portaali ? Railsi osas ehk võin toetada, Ruby on nii piisavalt mugav keel lihtsalt…

    Ja see rebastega õpik on aus värk 😀

  2. Hei, olen ka mõlgutanud, et teeks eestlastega väikese rubylehe, kuhu kogume kokku ruby ja railsi kogunenud tarkuseterad.

    Ma regan homme ee aadressi ära ning siis kutsun kampa kõik kampa. Nähtavasti alguses kasutame "vanu" php tarkvara, sest siis saame infi kiiremini liikuma.

  3. priit says:

    Priit: Kuidas aadressi regamisega läks?

    Ray: Saada mulle mail

  4. Heip, .ee aadress on olemas ning peaks ilusti kokku võtma kogu ürituse mõtte: http://ruby.org.ee

    Hetkel seal midagi üleval ei ole aga täna -homme paneksin üles Pliggi (diggi sarnane infovahetus), sest see tundub hetkel kõige kogukonnasõbralikum lahendus infot üksteisega jagada. Ajaveeb oleks liiga ühe-kahe kirjutaja keskne ning foorum jällegi liiga lai. Pligg tundub just piisavalt avatud ja samas raamides, et vajalik info esile tõuseks.

    Lisaks võiks juurde luua wiki, kus hakkavad pesitsema meie pikemad artiklid ja nipid.

    Muidu ma ise hakkasin rubyt alles hiljuti õppima ning olen tubli algaja asjas 🙂

  1. November 30, -0001

    Tervitused!

    Olen mni aeg mlgutanud, et teeks eestlastega vikese rubylehe, kuhu kogume kokku ruby ja railsi kogunenud tarkuseterad.

    Kodulehte alustame php programmi Pliggiga (diggi sarnane infovahetus), sest see tundub hetkel kige kogukonnasbralikum lahendus infot ksteisega jagada. Ajaveeb kujuneks vist liiga he-kahe kirjutaja keskseks ning foorum jllegi liiga laiks. Pligg tundub just piisavalt avatud ja samas ka raamides, et vajalik info kogukonna soovi korral esile tuseks. Aga kui asi ei toimi, siis saame ju asju alati muuta.

    Lisaks viks juurde luua wiki, kus hakkavad pesitsema meie pikemad artiklid ja nipid. Wiki puhul vib juba ruby programmi http://rubyforge.org/projects/soks/ kasutada. Kui tead paremat, siis anna sellest siin kommentaarides mrku.

    Muidu ma ise hakkasin rubyt hiljuti ppima ning olen asjas alles tubli algaja 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.