Äpardus

Juba aegade algusest on Netis kõik autoteemalised päringud ja brändid näidanud tulemustes Volkari bännereid. Ford, Opel, Audi, Toyota jne. Trend on ilmselt märgatav. See on väga positiivne, et Saksa Auto on otsingureklaami juba aastaid kasutanud ja konkurentidel on ilmselt kurb vaadata, kuidas nende brändipäringute kohal ilutseb Volkari sooduspakkumine.

Äpardus seisneb selles, et olenemata, kõigi konkurentide brändi juures reklaami näitamisest on neil kahe silma vahele jäänud üks oma kaubamärk – VW. Tegemist on päris märkimisväärse otsisõnaga Eesti mahtusid arvestades, nädalas sisestatakse seda otsingut Netisse peaaegu 1800 korda.

Äparduse põhjuseks, on see, et ei jälgita pidevalt oma märksõnadelisti. Nimelt, sel ajal kui nad esmalt omale märksõnareklaami tellisid, oli kahetäheliste otsingutega mingi jama. Neid kas ei saanud kasutada või miskit muud. Praeguseks on aga Neti tehnoloogiliselt muutunud ja VW päring osutunud väga kasulikuks.

You may also like...

5 Responses

  1. Peep says:

    Saksa auto on jätnud domeeni volkswagen.ee kasutamata ja kasutab hoopis saksa-auto.ee domeeni. Huvitav milleks see hea on?

  2. priit says:

    Ei tea, mõnikord on emafirmadel mingid reeglid, kes võib brändidomeeni regada. Saksa Auto ei ole näiteks tütar ja seega ei tohi regada vms.

  3. Peep says:

    Probleem pole ilmselt registreerimises. Domeen http://www.volkswagen.ee on ilmselt juba saksa auto oma, sest on suunatud saksa-auto.ee lehele. Imelik on see, et nad seda ei kasuta.

  4. priit says:

    Tundub, et VW domeen on siiski VW käes ja suunatud sobiva edasimüüja peale:

    volkswagen.ee – Patendibüroo Käosaar & Co OÜ
    Asutuse aadress: Tähe 94, 50107 Tartu
    Asutuse telefon: +372 738 3051
    Asutuse e-post: [email protected]
    administratiivne kontaktisik: Aivo Arula
    tehniline kontaktisik: Aare Paping

    saksa-auto.ee – Saksa Auto AS
    Asutuse aadress: Mustamäe tee 6 Tallinn, Harjumaa 10621
    Asutuse telefon: 611 5990
    kontaktisik: Kalev Paakspuu

  5. Veel üks väike äpardus — hetkel “jookseb” Netis üks reklaam, kus kesksel kohal on internetiaadress “vu-vu-vu.tehnikataht.ee”. Kui see aadress aga lehitseja aadressireale sisestada, ei juhtu midagi, sest sellist serverit ei ole olemas.

    Lisaks ootaks ma sellisel aadressil olevalt lehelt infot, misasi see “vu-vu-vu” on, või siis “vü-vü-vü”, kui analoogiliselt sõnas “tehnikatäht” olevat täppidega tähte ei saanud kasutada. Või on see hoopis mingi uus keelereegel, et “www” nüüd niimoodi hääldatakse?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.