Millal maili saata?

Mõni aeg tagasi kirjutasin, et parim aeg klientidele uudiskirja saatmiseks on reede (Maili saada reedel). eROI 2006. aasta teise kvartali uuringu (PDF) tulemuste järgi on see nüüd muutunud ja kõige rohkem avatakse kommertskirju nädalavahetusel.

Mis on aga huvitav võrreldes eelmise uuringuga on asjaolu, et mailide avamise protsent on märgatavalt kasvanud. Varem oli kõige suurem lugemise protsent natuke alla 31 protsendi, siis praegu avatakse kõige vähem kirju reedeti ning avatud kirjade protsendiks on 32,7.

eROI - uudiskiri uuring

Uudiskirja mõjul tegutsema hakavate inimeste arv on mõnevõrra ühtlustunud. Kui eelmise uurnigu andmetel klikiti erinevatel päevadel saadetud mailides olevatel linkidel 3,9-7,2 protsendil juhtudest, siis nüüd on see vahemik 4,4-5,4 protsenti.

Kuigi kahe uuringu tulemused on küllaltki erinevad, siis ühe trendina võib sealt välja lugeda seda, et parim aeg uudiskirjade saatmiseks on siiski „nädalavahetuse piirkond“ reede ja esmaspäeva vahelisel ajal.

Värskes uuringus küsiti inimestelt ka seda, millega nad kirju loevad. Ärikirju loetakse peamiselt Outlook’iga (2000 ja 2003) ning erakirjade puhul juhib 17 protsendiga GMail, millele järgnevad võrdselt 14 protsendiga Yahoo Mail ja Outlook 2003. uudiskirja tihedusena eelistab 35 protsenti B2B kasutajatest igakuist ja 25 protsenti iganädalast saatmist. B2C sektoris eelistab igakuist 36 protsenti kasutajatest ja üle nädala saatmist 21 protsenti.

Kaks peamist põhjust, miks uudiskirjadest loobutakse on kasutajale ebahuvitava info saatmine (65%) ja liiga tihe uudiskirjade saatmine (56%).

You may also like...

4 Responses

  1. .. says:

    Hmm, olen mitmest kohast kuulnud, et kõige parem on e-kirju saata neljapäeviti.

  2. busse says:

    kui vaadata, mis töömeilil toimub, siis enamus spämmist saadetakse sinna nädalavahetustel.

    oma meile, mis on mulle vajalikud saata, teen seda olenemata päevast ja kellaajast. parem saadan öigel ajal ära, kui lasen teinekord asjal hoopis meelest minna.

  3. priit says:

    See mulje, et enamus spammist tuleb nädalavahetusel võib olla sellest, et kui tööpäeviti on õhtu ja hommiku vahel 15-16 tundi, siis nädalavahetusel on mail tihti üle 60 tunni vaatamata. seega ka ca 4x rohkem spämmi…

  4. priit says:

    nende kahe uuringu põhjal pakuks mina ikkagi päevaks reedet. Näiteks 11 ennelõunat… Aga on ka vastu argumente näiteks, kui maili ei avata reedel, siis võib see kaduda nädalavahetuse spämmiuputusse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.