Üks või mitu?

Minult küsitakse väga tihti, kas teha ettevõtte veeb ühe domeeni all või mitmele? Näiteks erinevad tegevused (blog, epood, support jne) või erinevad keeled erinevatesse domeenidesse. Olen olnud arvamusel, et üks domeen on parem kui mitu. Minu põhjusteks on olnud keskkonnasisese lingistruktuuri lihtsam loomine, suurem sisumaht ja suurem sissetulevate linkide arv, mis võrdub suurema autoriteediga otsingumootorite silmis.

Ühe keskkonna eelistest kirjutab Dee Barizo Net Business Blogis: Why Building One Site is Better Than Building Multiple Sites. Samal teemal võib vaadata John Reese videot: It’s All About Authority.

Üks oluline, üldse mitte otsingumootoritega seotud, tähelepanek sellel teemal on asjaolu, et kui sa midagi saavutada tahad, siis peaks kogu oma energia rakendama ühele asjale. Muidu kaob fookus ja energia ning asjad jäävad poolde vinna.

You may also like...

1 Response

  1. kristjan says:

    Toodud näidistoodete puhul on väga loomulik sellie lähenemine. Samas paljud Eesti ettevõtted püüavad eri eluvaldkondadest tooteid ühe domeeni alla tuua. Täna jäi silma selline lehekülg http://jux.ee/teenus/teenus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.