Google.ee ja neti.ee

Kui mõni aasta tagasi tegeles google.ee domeen logode ja helinate müümisega ja hiljem suunati com lehele, siis nüüd on Google domeenil eesti ja vene keskkonnad käima pannud (kui ma ei eksi, siis juhtus see umbes reedel). Suurimaks (märgatavaks) erinevuseks, com keskkonnaga võrreldes, on Google Video lingi puudumine.

Esialgu oli natuke imelik, sest teise nähtava erinevusena võib märgata Eesti ja maailma saitides erinevat otsingutulemuste reastamist. Varem võis seda näha siis, kui brauser oli kas eesti või inglise keelseks seatud.

Nüüd, kui com aadress sisse lüüa, siis suunatakse jõuga ee keskkonda ja ma ei saanudki kohe pihta, kuidas sellest jagu saada. Hiljem märkasin lehe allosas linki Google.com in English.

Kas Google plaanib nüüd tõsisemalt Netile järgi tulema hakata? Otsingumootori osas on tal võimalused täitsa olemas, aga Neti kataloog moodustab ilmselt juba osa eestlase geneetilisest koodist.

Neti sai täna 10-aastaseks ja selle tähistamiseks on välja toodud ka uus avaleht. Hmmm, eelmine tundus nagu sõbralikum. Praegu on peakategooriaid vähem ja nende all peenikest kirja rohkem. Ära kadusid „Arvutid ja Internet“, „Varia“ ja „Teadus“, mis on nüüd „Haridus ja kultuur“ all. Uue asjana on juurde tulnud „Tervis“. Muutused peegeldavad selgesti seda, et internet ei ole enam teaduslembeste arvutiinimeste pärusmaa vaid on jõudnud lõplikult laiadesse massidesse.

You may also like...

3 Responses

  1. busse says:

    mina isiklikult kasutan paralleelset guuglit ja netit. sest eesti piires on siiski parimaks neti.ee ja googel.com suhtleb vabalt kogu muu maailmaga.

    kuigi pean tunnistama, neti.ee abil eesti otsinguid sooritan nädalas maksimaalselt paar korda, kuid guugli abil vähemalt 10x päevas. kas siis vaja möne emme spetsi saada vöi möne toote sobivust erinevatesse olukordadesse.

  2. René says:

    Neti.ee-s ei lähe kursor lehe avades otsigu väljale. Oh ei, miks ta peakski – kes sealt lehelt ikka otsima hakkab. Või mingist kasutatavusest peaks hoolima.

    Ei saa salata et enamuste otsimootorite puhul on see siiski realiseeritud ja ma olen ka Neti webmasteri e-mailile mõned korrad viimaste aastate jooksul sellest kirjutanud. Ilma tagasisideta, mõistagi.

  3. priit says:

    Pean tunnistama, et ma pole seda ise tähele pannud. Põhjuseks on ilmselt see, et ma teen enamus otsinguid mingi toolbaari või muu viguri abil. Aga nüüd käisin ja kontrollisin ning mis seal salata – netis peab ühe kliki rohkem tegema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.