Neti.ee sitemap

Küsisin Kain Kalju käest, mis on saanud Neti.ee sitemap-projektist. Vastuseks sain järgmist:

Alates eelmisest neljapäevast on anatud NETI pingimise aadress: http://www.neti.ee/ping kuhu saab sitemapi käsitsi või automaatselt postitada parameetriga ?sitemap= nagu seda kirjeldab sitemaps.org protokoll.

ka robots.txt sees vaadatakse alates sellest nädalast meie otsinguroboti poolt Sitemap: kirjet ning laetakse vastav sitemap.

Indekseerimise kiirus sõltub endiselt muust süsteemist, küll aga saavad sitemapsi kasutajad ilmselge eelise, sest nende URL-id jõuavad otsingusoboti queue-sse väljaspool tavalinkimist.

See on hea uudis neile kelle sisuhaldustarkvara automaatselt mingi sitemap-väljundi annab. Need kel sitemapi veel pole tasuks küsida oma veebimeistritelt, kuidas see oma keskkonnale lisada.

You may also like...

8 Responses

  1. Sauruse tiim raporteeris mulle nädala alguses, et Done!

    (hulk asju on mu aja ära söönud ja ma pole ise blogida jõudnud, sry…)

  2. tarmo888 says:

    super.

    aga kas keegi leiab ka neti.ee keskkonnas tee selle pingimise lehele?

    näiteks Esita URL lehel seda küll ei ole

  3. priit says:

    security through obscurity 🙂 või siis selline elitaarne värk, et kes teab, see teab…

  1. November 30, -0001

    Äripäeva internetiturundus seminari noppeid

    Eile toimus Äripäeva internetiturundus seminar. Päris huvitav üritus oli. Panen siia kirja mõned asjad, mis mingil põhjusel minu tähelepanu püüdsid.

    Minu otsingumootorite ja märksõnade jutu peale tõi Peeter…

  2. November 30, -0001

    XML-sisukaart ehk sitemap ning Neti, Live, Ask, Yahoo!

    Teen kokkuvõtte veebilehe XML-sisukorra (sitemap.xml) toest teiste otsingumootorite puhul lisaks Google’ile. Google oli teadupärast Sitemaps-standardi looja ning suurima mootori sisukorra haldamise vahendid ning seotud tööriistad on jätkuval…

  3. January 23, 2008

    […] Neti puhul oli lang päris märkimisväärne, seda olenemata sellest, et uue tarkvaraga kaasnes ka sitemap.xml kasutuselevõtt (liiklusest jäi järgi vaid 39 […]

  4. February 13, 2008

    […] Tänan kõiki osalejaid aktiivse kaasalöömise eest, mis tegi seminari palju huvitavamaks, kui see ainult minu juttu kuulates oleks olnud. Eilse Mentorklubi slaidid saab kätte siit (PDF ca 2,5MB). Sisuhaldustarkvara vajalikud omadused on kirjas siin ja oluline on ka sitemap.xml-i kasutamine, selle kohta on paar sõna lugeda ka Kain Kaljult Netist. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.