Kinnisvara(h)aid

Mõtlesin mida oma kinnisvaraga peale hakata ja kolasin mööda City24 keskkonda. Mulle on alati arusaamatuks jäänud, miks nii paljud kinnisvarategelased ei viitsi korralikult tööd teha.

Piltide kvaliteet on rämps, pildid näitavad vaid murdosa korterist. Mu oma hiljutine kogemus korteri üürile andmisega näitas seda, et kui vähekenegi korralikult infot esitada, siis väsib käsi telefoni tõstmisest ära.

Tuulamise käigus leidsin oma korteri koopia, mida kõrvalmajas müüakse ja mis oli müügis kahe maakleri poolt. allpool on toodud ekraanipildid nendest kuulutustest. Tõenäoliselt on nende maaklerite tasu samas suurusjärgus aga üks neist on viitsinud pool tundi tööd teha teine aga mitte:

Masendav kinnisvarakuulutus

Korralik kinnisvarakuulutus

Veel ühe markantse näitena võin tuua kunagise kuulutuse, mille leidsin sõbraga kinnisvaraportaale sirvides. Pakuti müügiks Vanalinna 158 ruutmeetrist korterit hinnaga ligi 10 miljonit krooni. Korterist oli, tõenäoliselt maailma kõige odavama fotokaga tehtud piltidel, näha vaid umbes 20 ruutmeetri nurki ja põrandapragusid. Ma arvan, et selle korteri maakleritasu võis vabalt küündida paarisaja tuhande kroonini aga see kuulutus nägi välja nagu müüdaks 18 ruutmeetrist kööktuba liinidel.

Andke inimestele infot, siis läheb elu heaks. Tehke oma koduleht ja pakutav sisu informatiivseks ning ärge ajage kasutajaid närvi.

You may also like...

3 Responses

  1. Aarne says:

    Eks see kipub nii olema, et omanikul on müügiga kiire ja ta annab oma korteri mitmele maaklerile müüa. Maakler jälle vaatab, et seda korterit müüvad ka konkurendid ja ei viitsi eriti vaeva näha ning paneb oma lehele/accoundile välja minimaalse infi.

    Kokkuvõttes ei võida ei omanik ega ostja.

  2. Validool says:

    Tänapäeval vist ikka maaklerid otsivad ise müüjaid ja panevad jõuga kuulutused müüki ilmselt ise selle inimesega rääkimata. Kui nii käitud, siis kussa ikka pilte võtad. Niito sait on http://www.hydra.ee/ millega saab neid saite sirvida päris okeilt.

    A piltide tegemise kunst on ka suur asi, sul peab ikka normaalne lainurk toru olema, et kvaliteetselt teha. Krdi seebikarbid tahavad kaugust saada, et midagi peale jääks, pisitoaliseid nendega ei pildista.

  3. priit says:

    No kui inimene müüb asju mille vahendustasu ulatub sadadesse tuhandetesse siis võiks ju endale lubada kahekümne tonni eest pildistamisvahendeid.

    Kui nad seda ei tee, siis tünga saab ju ikkagi klient kelle vara käib vaatamas vähem inimesi, kui võiks ja seega jääb saamata ka maksimaalne hind (päris huvitav inf kinnisvaramaaklerite kohta on raamatus Freakonomics, soovitan lugeda).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.