1429 aastat vana firma

Paljudel Eesti ettevõtetel hakkab 10, 15 ja isegi 20 aastat tegutsemist täis saama. Kalev hiilgab tiba üle 200 aastaga. Need kõik näivad poisikesena Kongō Gumi kõrval. See Jaapani firma on tegutsenud järjepidevalt 1429 aastat. Samuti on nad kogu selle aja jooksul tegutsenud ühel ja samal alal, budistidele templeid ehitades. 2005/2006 aasta vahetusel läks firma kontroll selle asutanud perekonnalt Takamatsu korporatsioonle

Meile palju lähemal asub maailma vanim aktsiaselts, milleks on Stora Enso (algselt Stora Kopparberg), mis ametlikult toimib alates Rootsi kuningas Magnus IV määrusest 1347. aastal, kuid esimese aktsia väljastamise aeg oli juba 1288. See teeb vanuseks 719 aastat.

Vanim tegutsev domeen on 15. märtsil 1985 . aastal registreeritud symbolics.com ja WWW sai alguse 6. augustil 1991. aastal. Siin on maailma esimese veebiserveri koduleht.

Sevenline on alles 3 aastane…

Huvitav, milline on Eesti kõige vanem ettevõte, mille puhul on tegemist reaalselt sama juriidilise isiku muundumisega. Rae apteek? Seal oli vist ainult asukoht järjepidev.

You may also like...

3 Responses

  1. Teller says:

    Priit, see firma läks paraku juba kevadel pankrotti. Ilmselt on veebileht veel lihtsalt üleval.

    http://www.businessweek.com

  2. priit says:

    Jah, ma lugesin seda, kuid lähtuasi wikipedia artiklist, mis ütleb:

    "As of December, 2006, Kongo Gumi continues to trade as a wholly-owned subsidiary of Takamatsu."

    Ehk siis omanik muutus aga firma on alles.

  3. Teadja says:

    Tervitusi StoraEnsost 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.