Maksuvõlad

Siin ja seal internetis on täna kära tekitanud Eesti veebimeistrite praktika maksude maksmisel. Nagu minuti artiklist näha on rohkem kui kümnel tuntud veebifirmal maksuvõlad. Suuremad võlgnikud ületavad oma võlgadega veerandit miljonit ja esile toodud firmade keskmine maksuvõlg on üle saja tuhande krooni.

See palju keegi makse maksab pole eriti minu asi. Seos internetiturundusega on järgmine, kui ma mõni aeg tagasi kirjutasin sellest kuidas pettunud kliendid veebis firmadele ära panevad, siis praegune sündmus on sellise käitumise modifikatsioon. Nimelt võttis maksude uurimise ja kella külge panemise ette inimene, kes pole ühest neist ettevõtetest juba paar kuud korralikult palka kätte saanud.

Minul igatahes on, 8000 krooni töötasu saamata. Juba 2 nädalat üle, iga päev lubatakse. Deem, peaks vist ikka uue töökoha otsima.– M

Milline neis firmadest on asja tegelik põhjustaja me ei tea aga ilmselt ta selles nimekirjas figureerib. Kui paljud seda infot veebist loevad ja millist kahju tekitatakse viidatud firmade nimedele ei ole väga täpselt määratav, aga ega see head küll ei tee. Samas kahel firmal on maksuvõlg alla kolme tuhande krooni ja seda ma küll mingiks eriliseks näitajaks ei loeks. Inkasso asju tuleb eriti pika hambaga võtta, sest nende nõuete põhjendatus võib olla tihti küsitav.

Ega see veebivalmistaja elu lihtne ei ole. Olles näinud paljude veebifirmade tagatuba, siis see maksude teema mind eriti ei üllata. Mõned SUURED nimed panevad aga küll kulme kergitama.

Meil siin Sevenlines on praegu veel kõik korras.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.