Prostitutsioon

Prostitutsioon on see, kui sa teed midagi lihtsalt raha pärast. (Selles mõttes ei pruugi tavapärane prostitutsioon olla alati prostitutsioon). Prostitutsioon on see, kui sa ütled kliendile, et teeme siis nii nagu teie tahate, teades, et see on halb lahendus. Tehes asju lihtsalt selleks, et kliendilt raha kätte saada.

Kindlasti on paljudel ette tulnud olukordi, kus tellija nõuab lahendust, mille kasutegur on paremal juhul kahtlane. Ma olen isegi lasknud läbi suuremaid või väiksemaid mõttetusi lihtsalt selle pärast, et pole suutnud klienti veenda või olen leidnud, et kes maksab, tellib ka muusika. Kui klient nõuab ja on valmis asja kinni maksma, no teme siis ära. Mis siis, et ma tean, et see ei tööta. (Flash) avalehed, mitmetasemelised rippmenüüd, vähese kontrastsusega ja väike tekst, vähe sisu, vilkuvad kellad ja viled tekstilehtedel…

Mõtlesin, et peaks prostitutsiooni maha jätma. Lihtsalt, kui tellija tahab midagi, mis on ilmselgelt halb lahendus, siis tuleb kindlalt ei öelda. See paneb proovile läbirääkimis- ja selgitusoskuse. Kui ma ei suuda selgitada, miks antud soov ei ole maailma parim idee pärast hõõglambi leiutamist, siis pean ei ütlema ja sellega võib kliendisuhe lõppeda.

Vaataks, mis juhtub?

You may also like...

7 Responses

  1. priit says:

    Must-valge küsimus on siin ka. Kas asi on skaalal ühes või teises otsas, või keskel, või natuke hea, või hoopis tiba vale? Kas asendada täiesti halb natuke halvaga. Kas leppida hea lahendusega, kui tead, et olemas on veel parem jne jne

  2. Oleg says:

    Kui öelda, et "Flash saidid ei ilmu otsingumootorites", siis mis sellele üldse vastuargumendiks tuua saab?

    "Valetad!!!" Või… "Aga nad on nii nunnud!"

    Sellises vaidluses (anti-flash poole peale olles) alla jääda on küll suhteliselt raske.

  3. tarmo888 says:

    Õige, EI prostitutsioonile!

    Nii jääb rohkem aega enda asjadega tegelemiseks. Õigemini… oma ideede täideviimiseks või rohkem kaasamõtlevate klientidega suhete loomiseks.

  4. priit says:

    flashipooldajate peamine argument on see, et flashiga nad mõjutavad kõvasti tarbijat oma tooteid ja teenuseid kasutama. htmliga aga seda teha ei saa.

    selle mõttemalli juured on teleklippides ja ratsionaalne argumentatsioon seal ei aita.

    siiski, flashi on võimalik korralikult kasutada, kuid enamus ei küüni selleni.

  5. O. says:

    Jõudu püha üritusega! See on küsimus, millega iga väikeettevõtja kokku puutub ja olen ennast täpselt samu mõtteid mõlgutamas tabanud. Klient teab ju alati paremini ja Sa tahad talle ainult meelega valetada 🙂

  6. Oleg says:

    Keda sa mõjutad kui su saiti keegi ei leia.

  7. illimar says:

    Sattusin flash-lehtede teemal netis surfates sellise toote otsa:
    http://www.flashloaded.com/flashcomponents/fcms/

    Tegemist Flashi põhise CMSiga, mis genereerib lehest ka html-põhise versiooni, mida siis otsingumootoritele ette näidata, seega peaks flash põhise lehe ka otsingumootoritele nähtavaks tegema. Ise pole proovinud, aga neid demosid vaadates tundus, et võib olla asjalik toode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.