Autorent

Sõber Ants leidis internetist ühe huvitava lehe (otsest viidet ei too aga aadress on www rendiautorent info). Näiliselt on tegu autorendi firmaga aga kui koodi vaadata, siis selgub, et tegemist on hoopis sõnaraamatu ja/või nimede registriga. Nimelt on lehe koodi nähtamatusse H1 tagi pandud umbes 160 kilobaiti igasuguseid märksõnu, nimesid ja muud läbu, mille eesmärk jääb küll mõistetamatuks.

Ilmselt on eesmärgiks olnud otsingumootoreid spämmida. Ma küll väga kahtlen sellise tegevuse tulemuslikkuses aga huvitav oleks jälgida, kuidas sellel lehel Netis ja Googles läheb. Üks Eesti hotell spämmis end küll mõni aeg tagasi Googles esimeseks aga viimasel ajal pole teda headel kohtadel näha olnud ja spämmisele avalehele on “väga kaval“ redirect tehtud.

Üha rohkem määravad lehe rankingut omanikust sõltumatud tegurid ja seetõttu võiks juba loobuda sellisest oi-küll-me-oleme-kavalad lähenemisest. Selleks, et täna otsingumootoreid lüpsta tuleb ikka paras jagu pingutada ja selle asemel võiks ju hoopis korralikult lehte arendada.

Leidur ja isemõtleja nagu ma olen, panen siia katseks ka paar autorenditeemalist märksõna H tagi sisse. Eks näis kas õnnestub Googles või Netis mingi vähegi arvestatavam positsioon saavutada. Sõnad ise on viidatud spämmilehelt ja kontrollisin, et kasutajad tõesti neid ka kasutavad.

autorent, rendiauto, rent a car tallinn


Eriti lõbus on veel asjaolu, et kuigi neil on lehel 159 352 baiti (54 A4 lehekülge ehk 17 712 sõna) spämmi on nad ikkagi paar olulist top10 märksõna välja jätnud. Lõbus.

You may also like...

9 Responses

  1. .. says:

    Kusjuures paar kuud tagasi uurisin seda lehte, see taktika on suhteliselt hästi töötanud typode korral

  2. priit says:

    Jah, muidugi töötab, sest mitte keegi teine ei kasuta neid väljendeid. Ma võin ka sõnaga priit123kallas kõigis otsingumootorites esimeseks saada aga, mis kasu sellest on? (muide see on järjekordne eksperiment 🙂

    Englishis on veel mõtet kirjavigadega tegeleda, sest kasutajabaas on sadu miljoneid aga ma tõesti ei usu esimene positsioon sõnaga "a7tolammutus" toob nende lehele tohutuid horde.

    Ja selleks, et kirjavigadega esimeseks saada pole vaja 160 kilobaiti spämmi koodi kirjutada. Kui pöörata tähelepanu minu ja Pronto eksperimendile http://targutaja.info/?item… ja http://targutaja.info/?item…, siis on selgelt näha, et piisab vaid mõnest kurrust muidu siledas ajus, et eesti keelse kirjaveaga esimeseks jõuda (tänaseks on küll minu tulemus natuke allapoole vajunud aga tramaeivõi üles upitamine pole ka kunagi mu elu eesmärk olnud :).

  3. priit says:

    php.ee foorumis (http://www.php.ee/foorum/in…) oli asjast juba kuu aega tagasi juttu aga see asi oli nii jabur, et pidin ka midagi ütlema

  4. Teadja says:

    oi-oi kui hale, [email protected]

  5. Teadja says:

    Spam report successfully submitted

    Thank you for submitting this information. Your report has been received and will be investigated.

    We appreciate your diligence in reporting this problem; you’re helping produce a better online experience for everyone.

    The Google Team

  6. svennu says:

    Mitte ükski hea teenus või leht ei vaja mingeid märksõnu või teab mida iganes nippe, et kasutajad tuleksid. Kui inimestele meeldib, hakkavad nad seal koguaeg käima, mainivad ehk oma blogis jne.

  7. priit says:

    Ma olen kunagi ühe spamreporti saatnud aga see sait püsis küll pikalt üleval. Olenemata sellest, et nad ütlesid "kohe tegeleme".

    Rohkem pole viitsinud enam neid saata. Selline spämm, millest ma mööda ei saa on oluline alles jätta ehk õpib midagi. Tavaline spämm ei tekita tavaliselt aga mingeid probleeme ning ongi hea võrrelda, kui palju on vaja pingutada ja mida teha selleks, et spämmist mööda saada. Nagu sport 🙂

    Mis puutub aga sellesse, et "Mitte ükski hea teenus või leht ei vaja mingeid märksõnu", siis pean ütlema, et ma ei jaga seda seisukohta. Need erandid, kus asjad ilma reklaamita, kasutajate kaasabil, ise levivad on… hmmm… erandid. Selleks peab asi olema ülemõistuse vinge aga isegi gramm kehvemad e. väga head asjad peavad enda kohta ühel või teisel moel kära tegema.

  8. Henri says:

    Tänan Teid kriitika eest http://www.rendiautorent.info
    kohta.
    Veidi olen end juba parandanud. Nimed olen maha kustutanud.
    Samas tahaks teile vastu vaielda. Minu mõlemad kodukad ka http://www.rendiautorent.ee toimivad edasi probleemideta ja google pagerank on kah endiselt 4, mis polegi nii paha algaja kohta.
    Tõsi ta ju on, kui nimed välja käristasin kukkus külastatavus kolinal kokku. Ok, eks see ilus number ju oligi võlts. Kavalam viis oli hoopis konkurentide heatahtlik võrdlustabel koostada. Konkurendid rõõmsad ja kliendid rõõmsad ning, nii imelik kui see ka pole, minu autod kah väljas.

  9. priit says:

    See, et page rank ja positsioon googles head on on seotud asjaoluga, et keegi pole googlele koputanud. Kui näiteks mõni konkurent näeb, et teist mööda ei saa siis läheb ta siia lehele http://www.google.com/conta… paneb teie andmed sisse ja googlest läinud te oletegi.

    Võrdlustabeli koostamine on tõeliselt asjalik tegu ja see ongi see, kuidas kasutajat kohale tuua ja neile ka tegelikult vajalikku infi edastada. mitte ainult googlet spämmida. Tabel võiks natukene selgem olla ja soovitaksin kirjutada mingi mini arvustuse ka iga ühe kohta (märksõnade poetamiseks hea). Samas linkida ma ei soovitaks, kuid see pole täiesti „igal juhul ei tohi“ soovitus. see lihtsalt parandab nende positsioone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.