Sõda spämmeritega

Nagu mõned kommenteerijad on märganud tuleb nüüd kommentaari postitamiseks kalkulaator välja otsida ja üks matemaatika ülesanne lahendada. Loodan, et see ei vähenda märgatavalt kommentaaride arvu (mida on niigi vähe).

Tõlkisin selle nüüd ka eesti keelde. Natuke peab mõtlema kuidas teha nii, et mõned üksikud english postitajad ka sellest testist läbi tuua.

Põhjus on selles, et spämmirobotid ei suuda seda tehet ära teha ja sellevõrra kulub vähem aega mõttetu kommentaarispämmi kustutamiseks. Loodan see ei tekita väga suurt ebamugavust.

Esimene märgatav muutus on selles, et spämmirobotite külastused on reedest alates märgatavalt vähenenud ja kahtlaste kommentaaride karantiinis pole enam ühtegi kannet.

You may also like...

13 Responses

  1. Paar testi ka siia. testing testing 123

  2. svennu says:

    ise tegid selle või plugin? kuradi hea mõte on see!

    ire: edit ei teadnud palju on 2×2 häbi

  3. priit says:

    Ei teinud ise see oli nucleuse plugini pangas. ma ainult tõlkisin stringid ära.

    miks ma tavalist pildiga captchat ei kasutanud on see, et käesolev server juras kõvasti ja asi ei tahtnud käima minna.

    aga 2×2 on 5 väga suurte 2 väärtuste korral 🙂

  4. priit says:

    Neile, kes tahavad ilma suurema vaevata sarnast asja kasutada on siin link nucleuse pluginile, mille koodi mudides saab seda kindlasti ka mujal kasutada. http://wakka.xiffy.nl/captc

  5. olger says:

    Kas need robotid suudavad pildikoodi juba lugeda? Minuteada ei suuda, lihtsam on panna pildikood, neid "raamatukogusid" leiab PHP jaoks netist lademes.

    See on jah hea idee, vaevalt, et keegi venemaalt hakkab arvude sõnu skripti kirjutama ja tehteid lahendama, mis muidugi iseenesest on lihtsam kui pildilt info lugemise algoritmi kirjutamine.

  6. olger says:

    Veel eelmise kommentaari juurde:
    Pakun, et need robotid on enamasti lihtlabased vormitäitjad ja ärasaatjad. Seega igasugune takistus nende teel ja nad arvavad su saidi oma nimekirjast välja.

  7. Raibe, se on surnud loma keha. says:

    Noh Raiped! Kas on huvitav Kuntstlikku Intellekti programmidega tegeleda? Vot, vot! Se on alles algus! Vabandust. Inimene on robotist lollim ja ei märka alati neid tobedusi mida teised lollid inimesed talle komistuseks ette topivad! Muide koolides käind õpilased ei tarvitse teada isegi kalkulaatori abil et 10 – 6 = 4 .

  8. Raibe says:

    Muide, lugege sellise jutu, mis on ka eesti keeles kirjutatud, nägu "Da Vinchi kood", ja arvake ära kas se on masina või inimese tehtud. Kaasaegsed robotit präegu on võimelised mängida malet, looma muusikat, kirjutama luletusi ja romaane, maalima pilte ja tegeme põnevaid filmiseriaale. See spamm on ilmselt algajate asi, kae harjutus. Muide, algaja AI (artifact intelligens) skriptija võiks harjutada oma kätt kompuuter mangudes, üks lihtsamaid saab Tom Gläntsi mangudest "Schust Recon" näiteks. Nimedes võivad olla kirja vead, ni et parandage neid ise. Muide ainult inimene suudab kirjavigadega tekstis õige ja arusaadava mõte edasi anda. Ni et loll saab lollist alati aru, tark aga ei sa lolli jutust kunagi aru.

  9. priit says:

    "lihtsam on panna pildikood" siis kui ma esmaselt tahtsin pildi koodi panna oli serveris mingi kala ja see ei hakanud toimima. nüüd siis on tekst

  10. Marko says:

    Proovime siis ka kommenti lisada:
    kaks + kümme on kaksteist?

  11. andy says:

    Mis värk on?

  12. Juta says:

    Üldiselt kui Sul server trackback-pluginit võimaldab, siis captchaga ei tohiks mingeid probleeme olla. Endal ka samal platvormil blogi ja suht kitsaste ressurssidega server. Muide, kas trackbakiga oli mingi trikk ka või hakkaski tõrgeteta tööle? Mul nimelt see ei taha kuidagi õnnestuda, aga Nucleus on ka üsna värske asi minu jaoks, õpin ja katsetan alles.

  13. priit says:

    Trackback hakkas küll ladusalt tööle, ses suhtes ei oska aidata. Aga täna soovitaksin juba WordPressi üle kolida, kui pole veel palju asju kolida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.