Äripäeva sisuhaldustarkvara seminar

Täna toimus Äripäeva seminar teemal Kuidas valida interneti sisuhaldustarkvara? Päris põnev oli. Päeva vedas Kristjan Otsmann Mina rääkisin sellest mis on sisuhadustarkvara ja mida selle valimisel silmas pidada. Mõned ütlesid, et oli asjalik ettekanne aga võibolla olid nad lihtsalt viisakad. Minu peamiseks sõnumiks oli, et ärge valige tarkvara ja tehnoloogilist lahendust, valige endale partner, kas teid pidevalt abistab ja aita süsteemi kogu selle elueajooksul hallata. (powepoint faili saab siit 8,2MB)

Lisaks mainisin seda, et minu arust on iga sisuhaldustarkvara kaks olulist komponenti adminkeskkonna kasutajasõbralikkus ja kliendipoole otsingumoootorisõbralikkus. Kui adminliidest on raske kasutada, siis on sellest piina pikaks ajaks ja kui leht ei levi ning selle külastajaid ei käi, siis ei täida see oma eesmärki. Jagasin laiali materjali, mida vaadata sisuhaldustarkvara puhul internetiturunduse seisukohast. Selle infi võib leida ka Sevenline lehelt ja kes soovib võb arvutisse laadida endale ka eriti ilusa PDF-faili.

Hea oli näha, et Open Source ei maga. Seminaril oli esindatud Typo 3, mida Eestis pakub Active Systems. Huvitav on märkida, et Typo 3 baasil valmistatud kodulehti on ilmselt rohkem, kui kõik Eesti tootjad kokku on üles pannud.Suurtest tegijatest olid kohal Struktuur, Saurus ja Aspit.

Ja ikka tõusis üles küsimus, miks pagana pärast peab iga veebitreial endale kohe oma sisuhaldustarkvara looma. Enamus teigijatel ei jätku ju jaksu oma süsteemi korralikult välja arendada.

Päeva nael oli aga Infotarga bossi Jüri Rossi esinemine, mis oli lõbus, tempokas ja huvitav, võttes kokku tema e-poe kogemused aastas 1998 kuni tänaseni. 2005. aastal oli nende e-poe käive peaaegu 37 miljonit krooni ehk ligikaudu kuuendik käibest.

You may also like...

2 Responses

  1. methodik says:

    Kas teiste esitlustest on ka kusagil PDFe vms?

  2. priit says:

    Minu esitluse powepointi võib leida siit: https://www.sevenline.ee/ap.ppt (8,2MB sisaldab palju pilte)

    Ülejäänud eddekaindeid võib leida siit http://www.aripaev.ee/temp/… kuid ma ei tea kaua see link seal püsib

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.