Referrer späm

Referrer späm on tegevus, kus teie veebiserverisse esitatakse päringuid lootuses, et teie kodulehe statistika on avalik ja selle tegevuse käigus tekib link spämmiva lehe suunas. Kui te oma veebistatistikale olulist tähelepanu ei pööra siis pole Referrer späm teile probleemiks. See ei kahjusta teie kodulehte ja ei kujuta endast ka olulist koormust võrguühendusele. Kui te aga jälgite pidevalt oma keskkonna statistikat ja kohandate oma turundustegevust vastavalt saadud infole siis on kuri karjas.

Referre spämi korral tekib teie veebistatistikasse olulisel määral rämpsu ja te ai saa enam tõest infot oma külastajate kohta.

Minu üks sait sattus täna sellise rünnaku kätte. Esialgu olin rõõmus, sest päeva külastatavus paistis olevat pea kolm korda suurem, kui tavaliselt. Et välja selgitada, kust selline kasv pärit on asusin statistikat uurima ja avastasin, etsuurem osa külastustest oli referrer späm.

Asusin siis sellega võitlema. Järgnev on päris tehniline nii, et kui te ise mõika seda asja, siis näidake mõnele patsiga poisile.

Sellise spämmiga võitlemiseks kasutasin meetodit, kus kontrollisin, milliselt lehelt iga külastaja on suunatud ja genereerisin nimekirja sõnadest, mida ma suunajate aadressides kahtlaseks ehk spämmiks pidasin. Tulemusena kirjutasin serveri .htaccess faili sellised read:

SetEnvIfNoCase Referer ".*(SIIA-BLOKEERITAV-FRAAS).*" BadReferrer
...
korda eelmist rida erinevate sõnadega,
mida soovid blokeerida
...
order deny,allow
deny from env=BadReferrer

Toodud meetodil on kaks miinust. Esiteks lipsab alati midagi läbi ja teiseks võivad filtrisse kinni jääda päringud, mida te tegelikult tahaksite oma lehel näha. Hetkel sain aga oma probleemile lahenduse ja olen rahul.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.