Postituse muutmise postitus

Eesti internetikaubandus (jätk) postituses avaldasin arvamust, et ON24 võiks olla Eesti üks suurimaid e-poode (aastakäibega ligikaudu 33 miljonit krooni).

Nagu mitmed ajakirjanikud on ajaveebnike kohta täheldanud ega nad ikka ei kontrolli küll mida nad kirjutavad. Nii ka nüüd 🙂 Osaliselt oli asi kindlasti minu mõttemallides: “pood müüb asju”. Aga võta näpust, kui me räägime internetikaubandusest, siis võiks sellese kaasata ka reisimise ja teenused.

Seega võib tõenäoliselt Eesti suurimaks onlinekaubitsejaks lugeda Estonian Airi:

…mainiksin ära, et Estonian Airi internetipõhise piletimüügi keskkonna kaudu ostetakse täna pooled lennufirma piletitest. Tegemist on müügikeskkonnaga, kus kliendid maksavad oma ostu eest kohe, ehk ei telli vaid ostavad lennupileti.

Alates selle aasta jaanuarist on internetis müüdud lennupiletite ühe kuu käive olnud 30 miljoni Eesti krooni ringis.

See teeb kokku üle 550 miljoni krooni. Loodan, et nüüd on õiglus jalule seatud. Aga, et mitte järgmise reha otsa astuda (GNT, TD, MarkIT, erinevad hulgimüüjad jne), siis paneksin paika reegli. Räägin keskkondadest, mis teenindavad ka jaetarbijat. Siit tuleb kohe meelde näiteks Büroomaailm 36,9 miljoni kroonise aastakäibega. Nende peamisteks klientideks on küll ettevõtted, kuid ka jaetarbija saab ostu sooritada.

Kui keegi oskab midagi veel nimetada, siis pange kommentaaridesse kirja. Nii saame võibolla isegi Top 10 moodi asja valmis.

You may also like...

3 Responses

  1. Veidi intrigeerimiseks: Hansapank, SEB? Või veelgi enam, LHV ja aktsiate ost-müük? Mida müüvad nemad ja palju need teenused erinevad Estonian Airi pakutavast?

  2. priit says:

    Pankadel vist ei arvestata käivet ja jaemüügi topist neid ei leia aga iva on jutus olemas. Igasugune piir on natuke meelevaldne. Aga nagu algses postituses kirjutasin panku kasutab 75% internetikasutajatest ja ülejäänud 25 protsendil pole ilmselt pangaarvetki (lapsed).

  3. Octavianus says:

    kaudse käibe numbrid võiks päris kopsakad olla ka:
    kuldne börs
    osta.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.