Olukorrast blogosfääris

Technorati looja David Sifry tuli välja järjekordse ülevaatega maailma ajaveebinduse olukorrast. Tänaseks jälgib Technorati juba ligi 50 miljonit ajaveebi. Kuna eesti ajaveebidest pole seal kaugeltki kõik esindatud, siis võib oletada, et see number on tegelikult veel suurem.

Ajaeveebide arv kahekordistub jätkuvalt umbes poole aastaga ja tänaseks on 90 kõige viidatuma meediakanali seas üksteist ajaveebi. Mõni aeg tagasi pani blog.tr.ee ka eesti 2006 esimese poolaasta statistika välja. Neil on registreeritud tiba üle 800 blogi, mis on ikka väga väike number. Kui arvestada, et me moodustame ligikaudu ühe tuhandiku maailma internetikasutajatest, siis võiks meie ajaveebide arv olla kuskil 35 tuhande kandis… ju siis on kõik potentsiaalsed blogijad rate.ee nauimisega ameti. Vaatasin ka Delfi Blogisid ja seal paistab olevat loodud kuskil kuue tuhande konto ringis (silma järgi, kindlaslt ei väida) ja paljud kasutavad ka Rate blogimisvõimalust. Nii võib see number kokku kõige rohkem paarikümne tuhande juures olla.

Nii palju siis meie numbritest aga välisma numbrite suhtes (50 milj) on mõningaid kahtlusi: Technorati’s Numbers are Wrong. Kevin Burton’i mõte on selles, et võibolla tõesti on aja jooksul loodud 50 miljonit ajaveebi aga paljud neist on juba ammu tegutsemise lõpetanud. Samas on tema kriteeriumid grafomaanilikult ranged:

Lets be generous and say that a blog has to post at least once per day to be considered active.

Sellega kriteeriumi järgi on Sevenline internetturundus ajaveeb oma 0,97 postitusega päevas napilt mitteaktiivne. Üldiselt on tema arutluskäik küllaltki veenev ja kokkuvõttes jõuab ta sellise numbrini nagu umbes kuus miljonit aktiivset ajaveebi.

You may also like...

5 Responses

  1. Aarne says:

    Meie pere on igatahest Eesti eest väljas. 75% pere liikmetest omab blogi. 25% neist postitas viimati 28.05, 25% 04.08 ja 25% 09.08.

  2. toivo says:

    lisaks on hei.ee "blogid"

  3. busse says:

    hmm, kui aus olla, siis igapäev blogida oleks juba iseendale piin ja ka vb tekiks teatud hetkel lugejatel siiber, et koguaeg kirjutab ja aina sisutumaks vöib jutt minna, samas, möni vöib ka üllatada igapäevaselt väga hea sisuga.

    enda seisukohalt vöttes, suudaks ma igapäevaselt kirjutades üldiselt panna kirja vaid igavat, et mida tegin täna. ja selliselt iga päev. see oleks ju väsitav.

    parem blogin harvemini ja vb teinekord on mu blogist kellelegi miskit huvitavadki leida vöimalik.

    miski pärast ma arvan, et üldiselt blogimine mingil hetkel hakkab tasapisi töesti moest minema ja paljud siis jäävadki nö surnud seisu, et on olemas, aga enam ei täiene…

  4. Teadja says:

    Ärgem unustagem kõiki MFA (made for adsense) blooge ja made-for-backlinks blooge. Enamus sellest 50 millist on crap!

    Kuna Eestis ylaltoodud blogitüüpe ei esine praktiliselt, siis ka väiksem suhtarv.

  5. priit says:

    nagu technorati väidab läheb vaid miski väike % kõikidest loodavatest blogidest neile kirja ja spblogid on enamuses välja roogitud. näiteks on 70% kõikidest pingidest spämm. kindlasti natuke ka ülejäänust aga 70% pingidest on see osa, mis technoratisse ei jõua

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.