Kuidas nähtavaks saada?

Jätkuvalt küsivad inimesed minult, kuidas otsingumootorites paremini välja tulla. Ja minu vastus on jätkuvalt, sisu, sisu, sisu. Täna vastasin hommikul kahele selle teemalisele mailile ja et tegemist oli hästi kompaktse vastusega, siis mõtlesin selle ka siia postitada.

Sisuste ei saa üldiselt üle ega ümber. Mida rohkem sisu, seda rohkem lehed otsingumootoritele meeldivad. Kujundus ei ole primaarne kodulehe element, kuigi see näib nii. Tihti sellepärast, et raju kujundusega püütakse varjata sisu puudumist. Ma arvan, et kujundus peaks olema „üle lati“, aga mitte „rekord“. Kujundus iseenesest ei määra see mingilgi määral tulemusi otsingutes.

Sisu kallale asumisel soovitan jälgida mudelit mida ise kasutan – Milleks? Kellele? Mida? Selle kohta leiab lähema infot kodulehel olevast artiklist Kuidas teha toimivat koduleht.

  1. Seadke, konkreetne, numbriline ja äriline, eesmärk. Positsioon otsingumootoris ei ole hea eesmärk. Hea eesmärk on "Soovime saada kodulehelt 10 päringut nädalas" või „Tahame suurendada tellimusi kodulehelt 100000 krooni võrra kuus“.
     
  2. 2. Kes on see, kellele te peaksite silma alla sattuma, et oma seatud eesmärk saavutada? Kes on kõige suurema potentsiaaliga sihtrühm? Sellele küsimusele õige vastuse saamine on väga oluline, sest muidu võite kulutada kogu oma pingutuse inimeste peale, kel teie vastu huvi puudub.
     
  3. 3. Mida sihtrühm teie tegevusega seoses internetist otsib? Millega nende tähelepanu võita? Mida neile pakkuda, et nad teiega ühendust võtaksid? Millega saate neile abiks olla ja nõu anda? Millega saavutada see, et nad mõistaksid, teie oletegi „õige valik“ antud valdkonnas.

2 ja 3 võib korrata, kui on mitu tähtsamat sihtrühma, kuid erinevatele gruppidele suunatud sõnumit ei tohiks omavahel segi ajada. Kui sõnum on kõigile, siis ei ole see kellelegi.

Sisu peaksid ideaalis looma eriala asjatundjad. Kui endal ei ole aega kirjutada, siis tuleb leida keegi kellele on ja kes on võimeline ka teemast aru saama. Sisu on iga korraliku kodulehe kõige töö- ja rahamahukam osa, kuid ilma selleta jäävad tulemused kesiseks.

Lisan siia veel viiteid mõningatele varasematele postitustele sisu teemadel:

  1. Mida jälgida kodulehele sisu kirjutamisel?
  2. Sisu tähtsusest
  3. Liiga palju sisu
  4. Töö märksõnadega

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.