Internetiturunduse trendid

MarketingSherpa on välja tulnud järjekordse ülevaatega internetiturunduse teemadel. Tähtsamate leidudega saab tutvuda siin Top 7 Results From MarketingSherpa’s Search Benchmark Study. Kuna see artikkel on tasuta vaid 10 päeva, siis toon siin ära ka olulisemad punktid (tõmmake endale kindlasti PDF, siis pole hiljem muret, et ligi ei pääse).

Üks oluline tähelepanek on see, et kui reklaamile otsingumootorites kulutatakse 2006. aastal ligi kolmandiku võrra rohkem raha, kui 2005. aastal, siis lehtede optimeerimisele kuluvad summad kasvavad vaevalised 7 protsenti ja selle osatähtsus kogu kulutustes on langenud 10 protsendile. Ilmselt on asi selles, et mida rohkem tuleb mängu uustulnukaid, seda vähem teatakse võimalustest, mida annab kodulehe optimeerimine. Tulemusena makstakse kodulehe külastajate eest rohkem, kui võiks.

Rahaliselt leiti kõige tulusam olevat turundus läbi otsingumootorite. Peaaegu 70 protsenti vastanutest pidas seda kõige tulusamaks turundusmeetmeks internetis. Sellele järgnesid uudiskirjad ja tasuline reklaam otsingumootorites.

PDFis on ka huvitav eyetracking heatmap selle kohta, kuidas inimesed Google tulemusi vaatavad.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.