Hansapank rikkis

Tahtsin hakata oma varasid valdama aga võta näpust, Hansapanga internetipank teatab, et „süsteem on uuendamisel“ (seda ma usin küll, et nad hakkasid keset tööpäeva oma süsteeme uuendama). See viimane on ilmselt eufemism „appi, meil pani kõik pange“ kohta. See selleks, äpardusi ikka juhtub aga see näitab meie sõltuvust internetiteenustest ja mugavusest, mida need pakuvad. Põhimõtteliselt tahtsin lihtsalt „raha üle lugeda“ ja ma poleks iialgi hakanud jala pangaautomaadi või pangakontoripoole minema selleks et, oma saldot meelde tuletada. Nüüd, kus mul aga seda võimalust pole, siis tunnen ennast ahistatuna 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. svennu says:

    Oleks ma mingi finantsisti haridusega, teeks mingi lihtsa panga (hoiuühistu), kus inimene saab oma raha kontol LIHTSALT hoida ja teha levinumaid pangatoiminguid, ja oleks rõhtud panga enda poolt. Tänapäeval internet igalpool, seega reaalset teenindussaali poleks ka vaja. Pank on the net run by people… Muidugi võib ka siis tulla ette, et sorry system down. Pank ise peaks teenima niipalju, et ennast ära saaks majandada. Panga tööd juhiks sõltumatu spetsialistide nõukogu. Pangasisesed teenused on kõik tasuta, nagu ühelt arvelt teisele raha kandmine jne. Kuna kõigile meeldib selline lihtne ja turvaline pank, kus saab ainult oma raha hoida siis on ka kõigil seal konto olemas.

    Muidugi idee on loll, aga rahval võiks ju ka kunagi mõõt täis saada selle eest, et teda koguaeg röövitakse ja alternatiivi pole. Selleks on OpenPank ja GNU GENERAL PUBLIC LICENSE :)))

    Ja üldse peaksid pangad piisavalt teenida neile usaldatud rahast. On ju nii, et nemad küsivad raha selle eest, et mina neid usaldaksin. Peaks ju vastupidi olema, nemad maksavad mulle, et ma oma raha nende panka paneksin. Annavad mulle pangakaardi, võimaldavad mul vajalike toiminguid teha ja selle eest maksavad nemad mitte mina.

  2. svennu says:

    ei pannudki väga mööda: http://www.postimees.ee/140

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.