Favicon

Favico on see väikene ikoon, mis mõnedel veebikeskkondadel on aadressiribal. Kuigi on päris selge, et selle jupi olemasolu lehel ei suurenda oluliselt teie keskkonna seksikust, siis natuke annab see juurde ikka. See logo on näha lemmikutes, aadressiribal, brauseri tabides ja mujalgi.

Enamus suurtel saitidel on favicon külge pandud. Miks mitte ka oma keskkonda vingemal brändida.

Paljud aga ei tea, kuidas seda sinna saada. Alustuseks, et saada endale favicon võib kasutada seda keskkonda. Tuleb üles laadida oma logo või muu sobiv pildifail ja siis sellel vajalik ala ära määrata. Klikk! …ja ongi valmis.

Nüüd tuleb fail laadida serverisse ja lisada oma lehele järgmine kood

<link rel="shortcut icon" href="siin-asub-minu/favico.ico" />

<link rel="icon" href="siin-asub-minu/favico.ico" />

Selles koodijupis tuleks „siin-asub-minu/favico.ico“ asendada faili õige asukohaga ja panna see lehe koodis kuhugi ja tagide vahele. Tehtud!

You may also like...

7 Responses

  1. Aarne says:

    Mida see favicon peale seksikuse veel suurendab?

  2. kristjan says:

    Kunagi kirjutasin ise ka natuke faviconidest http://www.rockwitch.com/bl

    Favicon on nn. bling-bling element, mis võib tulla kasuks tabidega browserite juures. Inimestel tekib tihti seos faviconide ja veebi vahel ja tabil jääb kohe leht silma.

  3. desinjöör says:

    Eriti lahedad on vilkuvad gifid aadressiribal. Teed ühe sellise ägeda ja kodulehe kujundus võib sellevõrra vähem äge olla, st et võid paar pöörlevat pealuud lisamata jätta. See on veebikujundamise kõige uuem suund, vilkuv gif faviconina. Puhas seks! Web3 või nii!

  4. kristjan says:

    desinjööri arvamus web3 on päris huvitav 😀
    Tegelikult aga tõele näkku vaadates siis retro disain ja trash disain on päris paljudel reklaamveebidel tõsiselt ennast peale surumas tõesti.

  5. Gustav says:

    Mille jaoks favicon hea on?
    Mul on nt Firefox’is, Bookmark Toolbar’il olevatel järjehoidjatel, millel on favicon olemas, nimi ära kustutatud.
    Sel viisil mahub palju rohkem järjehoidjaid ühele reale ja kuna need on enim külastatavad saidid, siis ei lähe meelest ära, millisele saidile need viivad.
    Endast lugupidaval saidil võiks ikka favicon olemas olla küll.

  1. June 9, 2008

    […] mis asub aadressiribal enne veebiaadressi, favicon jääb näha ka lemmikutes. Minu vana poritus Favicon. Siin kirjutab Wikipedia favicon‘ist ja siin on favico.ico generaator. Google puhul oli vana […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.