Esinemisoskus

Ühel mu tuttaval on varsti presentatsioon tulekul ja hakkasin talle kirjutama sellest, kust leida materjali oma esinemise vürtsikamaks muutmiseks. Samuti on mul endal nelja päeval esinemine Äripäeva Turismi arengukonverentsil. Kui ma selle kirja valmis sain, siis leidsin, et see kõlbab ka siia üles riputamiseks ja võibolla leiab keegi veel siit endale midagi vajalikku.

Esmalt mõned lingid, mis on mul aidanud oma esitlemisoskust paremaks muuta (vähemalt ma tean, et nii peaks tegema). Need on rohkem sellised seminariettekannete teemalise, aga tegelikult on neist võtta midagi igasse esinemisesse, sest peamine on ju emotsiooni loomine.

How to Get a Standing Ovation
The 10/20/30 Rule of PowerPoint
The Kawasaki Method: an enlightened presentation approach
Gates, Jobs, & the Zen aesthetic

Steve Jobs ja Guy Kawasaki on need tegelased, kes mulle on enim muljet avaldanud. Siin on üks Kawasaki klipp (ca 40 min), kuid üldise ülevaate stiilist saab mõne minutiga.

Samuti tasub vaadata Steve Jobsi esinemisi. Üks päris huvitav on selline, tavapärasest erinev, kus Steve üritab linnavalitsusele muljet avaldada.

Suurt kindlameelsust ja materjali tundmist nõuab nn Lessigi meetod, mille üheks parimaks näiteks on Dick Hartd’i esinemine Identity 2.0. Eestis nägin Peeter Marvetit sarnast esitlust tegemas, väga vinge oli. Lõpetuseks on siin paaris kohas viidatud Presentation Zen asjalikuks allikaks kõigile, kes oma esinemisoskust lihvida tahavad. Kui lugemine natuke kuivaks jääb, siis terve rodu videoid tõeliselt headelt esinejatelt leiab siit TEDTalks.

Kogu see info on siite ka varem läbi jooksnud, kuid selliselt ,ühte kohta kogutuna, on seda natuke mugavam kasutada.

You may also like...

1 Response

  1. Taavi says:

    Seth Godin on ka kirjutanud presentatsioonide ettevalmistamisest – http://sethgodin.typepad.co

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.