Delfi 7

Kui ma hommikul lugesin, et Delfi on seitse aastat vana, siis oli esimeseks mõtteks, kas tõesti nii vähe? Tundub nagu oleks nad olemas olnud juba terve igaviku. Samas, ka veeb on alles 15 aastat vana.

Kunagi mulle Delfi üldse ei meeldinud. Mulle meeldis rohkem megat kasutada. Megaga läks nagu läks ja tänaseks on Delfi kõigist pikalt ees. Netit siin ei loe, sest nemad on väga spetsiifiline erijuhtum.

Mingi aeg sai minust ikkagi Delfi-lugeja, sest polnud ühtegi muud kohta, ja ammutasin peamise osa oma Eesti-infost just sealt. Isegi praegu Postimehe ja news.tr.ee ajal satun vanast harjumusest esimese hooga pigem Delfisse. Delfi on meil väga oluline kanal, isegi nii oluline, et üht seadust kutsuti Delfi-seaduseks.

Kommentaarid ongi ilmselt selle portaali üheks liikumapanevaks jõuks. Seda mida esmalt uhkusega kollektiivseks ajuks kutsuti, hakati tasapisi peldikuseinaks nimetama. Aga tegelikult on kommentaarid head, põnevad, närviajavad, kohtulikku karistust toovad, huvitavad, mõttetud, sisukad. Mõnikord käin ma Delfis just kommentaare vaatamas, sest nende arv ja toon annab mingit aimu, mida rahvas arvab. Teinekord leian end mõttelt, mida ma teen, loen Delfi kommentaare.

Hiljuti ühes kommnetaaris pakuti välja, et Postimees areneb sellise kiirusega, et saab varsti Eesti uudisteportaalide kuningaks. Seni kui seda juhtunud ei ole, elagu Delfi ja palju õnne.

You may also like...

2 Responses

  1. Tarvo says:

    Delfi ruulib ja eriti Leedus. Kui eestlaste jaoks hakkab internet Neti-ga, siis Delfi on leedukatele interneti algus.
    Muidugi google on seal nr 1 otsingumootor.

    Nüüd on sloleht oma nägu muutmas. Lehena on ta enim leotud ja täis verd, seksi, vägivalda ja kõike seda, mida Sa loetlesid oma kirjatükis.
    sloleht.ee võiks olla see, kes Delfile konkurentsi pakub, kui nad vaid julgeks kommenteerimise vabaks lasta. Seda aga peale Delfi keegi ei julge.

    Juttu oli mega.ee-st. Ekspress on muutumas ja vbl on nende plaan sellest suures meediafirmas teha konkurent Delfile.

    sloleht.ee kuulub 50/50 EPL/Postimees. Et vbl ei taha nad oma võimaliku suurt kasumit (Delfi seda praegu teeb) kellegiga jagada. Ja esialgu pusivad kaks suurt meediagiganti eraldi.

  2. priit says:

    Huvitav, kas delfil ka mingi kapitaalsem face lift plaanis on? Üldiselt olen ma ülesehitusega harjunud, aga hakkab nagu natuke vanamoodsaks jääma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.