Tsensuur vs isiklik blacklist

Eelmistest postitustest (Tsensuur ja Blog.tr.ee uus funktsioon – blacklist) ei tulnud päris hästi välja, miks ei piisa Suure Venna poolt teostatavast tsensuurist ja on vaja isiklikku blacklisti. Suur Vend, nii abivalmis kui ta ka poleks, ei suuda minu eelistusi täpselt ennustada ja tema tegevus on seetõttu ebapiisav (või teises äärmuses liiga laiahaardeline).

Kolm ajaveeb tsenseeriti blogtree avalehelt välja, kuid minule sellest ei piisa. Minu blacklisti läheks iga ajaveeb, mis nende kolme teemadel sõna võtab.

Siis ma peaks vist ennast ka ära blacklistima, aga olen oma märkusi üritanud hoida üldisel, vabaduse ja valikuvõimaluste, tasemel. Seetõttu suudaksin siin võibolla silma kinni pigistada.

Ajaveebindus on igaühe oma vabadus valida, ilma Suure Venna abita. Jah, mul on võimalus blogtreed mitte kasutada, aga tegelikult see mulle päris meeldib ja ma leian sealt tihti huvitavaid asju, mida muidu poleks märganud.

You may also like...

3 Responses

  1. Validool says:

    Kirjutasin ennist, et ma blogtreed ei kasuta – pidasin silmas, et ei kasuta pidevalt, blogide lugemiseks. Aga asjade leidmiseks on küll hea koht, korra kuus ikka sinna põikan kui igav. Hea, et olemas.

  2. Kaur says:

    Kuigi ma olen tavaliselt valikuvabaduse pooldaja, siis hetkel näen ma Suure Venna poolses tsensuuris ühte olulist plussi. Nimelt kuna neid enam blog.tr.ee esilehel üldse ei ole, siis keegi neist enam ka ei kirjuta ja ma ei pea enam ühtegi blogi ainult selle pärast ära blokeerima, kui seal vahel I&I-st kirjutatakse. Teine võimalus oleks mingi filter, mille sisse lülitades ei näidataks esilehel ühtegi postitust, mis viitab I&I-le või kirjutab neist, see aga võtaks ilmselt üsna palju serveriressurssi.

  3. Anc says:

    Tänu tsensuurile avastasin I+I blogi ja pean tõdema – see on tänapäevane meelelahutus kuubis – seks ja vägivald. Ja ma ei võtaks sellist poosi, et "pähh". Sildnik liigitas nood heerosteks, ma nii põhjani ei läeks. Aga K2-st, Kroonikast, Õhtumaalehest ja Delfist ei saaks kuidagi kehvema ajakirjandusena nimetada antud nähtust.
    Võib-olla isegi selline interneeduse mõttes positiivne keiss – alternatiivne väljaanne lööb reklaamirahades ühel hetkel nn. meinstriim meediat.
    Ja kõige kiuste panen ka lingi:
    http://innojairja.blogspot….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.