Google Analytics exclude

Kuna mul on tihti kasutusel dünaamiline IP aadress, kuid ma ei taha oma külastusi Sevenline kodulehe statistikas näha, siis otsustasin välja uurida, kas see on võimalik. Lühike vastus: jah, on küll.

Selleks tuleb kasutada JavaScript vigurit, mis seab su oma brauseritele vastava küpsise. Tee oma keskkonda uus leht ja lisa selle kood:

<body onLoad=”javascript:__utmSetVar(‘no_report’)”>

Selle no_report võib vist olla suvaline tekstijupp näiteks ei_keegi või muud taolist. Kui leht lisatud külasta seda kõigist arvutitest, mida soovid raportitest välja jätta. Olulineon tähele panna, et see kood ei tohiks asetseda mingil avalikult leitavas kohas, sest kõik selle lehe külastajad jäetakse hiljem analüüsidest välja. Pärast lehe külastamist soovitud arvutitest oleks mõistlik see maha võtta.

Järgmise sammuna loo Google Analyticsis Exclude filter, mis heidab kõrvale seda küpsist omavate kasutajate andmed. Filtri seaded peavad olema sellised:

Filter Type: Custom filter > Exclude
Filter Field: User Defined
Filter Pattern: no_report
Case Sensitive: No

Inglisekeelne lugu koos staatilise IP välja juurimise õpetusega asub siin: How do I exclude my internal traffic from reports?

Kui te omal aegajal küpsiseid kustutate või nad muul moel kaotsi lähevad, siis tuleks seda protsessi korrata.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.