100 miljonit saiti

Netcraft on ettevõte, kes kogub igasugust huvitavat statistikat interneti kohta. Netcrafti viimastel andmetel on internetis üle 101 miljoni saidi ja kasvu eelmise kuuga võrreldes on 3,6 miljoni jagu. (10. oktoobril jõudis ee domeenide arv 42 tuhandeni.)

2006. aasta jooksul on lisandunud ka üldse kõige rohkem saite – 27,4 miljonit. Kasv tuleb peamiselt väikeetevõtete kodulehtede ja ajaveebide arvelt. Veebiserveritest natuke üle 60 protsendi töötab Apache tarkvaral ja ligikaudu 33 protsenti Microsofti II serveril.

Arvestades, et maailmas on ligikaudu 1,086 miljardit internetikasutajat, siis jagub keskmiselt igale saidile vaid 10,7 kasutajat. See number on muidugi natuke suurem selle arvelt, et üks kasutaja külastab rohkem, kui üht keskkonda. Aga see number pole väga suur. Ei leia kahjuks praegu statistikat ülese, kuid keskmiselt pidi internetikasutaja kuu jooksul külastama umbes 20 kuni 30 saiti. Seega on kümneid miljoneid veebikeskkondi, mida ei kasuta mitte keegi. Ma hindaksin selle numbri empiiriliselt kuhugi 80 protsendi kanti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.