Testida, testida, testida

See pole just esimene kord, kui ma ütlen et, testida on vaja. Üht kampaaniat jooksutades otsustasi teha hunniku (täpsemalt kolm) lihtsaid bännereid ja selgitada välja, milline neist kõige paremini toimib (tasub tähelepanna ka revolutsiooni testimises, tavalise A/B testimise asemel kasutasin A/B/C testimist :). Lisatud bänneritest kaks on võrdsete tulemustega klikkide protsendi osas. Ük neist on aga teistest 3,3 korda parema click through ratega.

Pean ütlema, et kui testinud ei oleks poleks ise küll välja mõelnud, milline neist parimaks osutub. Miks see aga parimaid tulemusi annab ei tea siiani. See on järjekordne näide, et asju uurida, puurida, katsetada ja testida, kuni see parim lahendus kätte saadakse. Siin nad on:

A

Osta suveks kiireim kanuu

B

3-kohaline plastikkanuu

C

kanuud süstad kajakid paadid sõudepaadid

Lisatud küsitluses on võimlik ka välja pakkuda, milline neist võiks olla edukaim bänner ja kommentaarides võib avaldada arvamust, miks sa nii arvad. Mõne aja pärast ütlen, milline neist on edukaim. Hääletamine on anonüümne nii et, ärge kartke 🙂

Kõige edukam bänner on

Loading ... Loading ...

You may also like...

8 Responses

  1. Validool says:

    No selge ju, et C, kuna sa ise ütled, et kaks on sama tulemusega. Kui pilt veidi mujale keerata, siis näed, et tegelt ongi seal üht reklaami 2 korda ja siis see alumine.

    Ja kui veel lugeda viitsid, siis alumine on soliidne ja informatiivne, A ja B aga agressiivsed pähemäärimised.

    Ma oleks kohe alumise poolt hääletanud. Siiski – mingi imevähegi liikuv osa võiks reklaamil olla. Mingi pisidetail, mis liigub harva, niiet tõmbab tähelepanu, aga sa ei ole kindel, kas sa seda ikka nägid.

  2. svennu says:

    igasugused vilkuvad bännerid on out.

  3. priit says:

    Vilkumise suhtes on mul selline positsioon:

    Kui asi on oma lehel, siis peaks see olema võimalikult staatiline ja mitte närvi ajav.

    Pannes aga bänneri kellegi teise keskkonda ei huvita mind mu kui CTR ja seega peaks bänner olema nii raju, et kutsub nõrgematel tegelastel epilepsiahoo esile.

  4. jaanomartin says:

    Tnx huvi tundmast, Priit! Just seda laadi testimist me teemegi. Kui kliendil vähegi on ressurssi, et toota rohkem kui 1 reklaam, siis esimese päeva kulutame sellele, et vaadata, millistes keskkondades milline bänner rohkem klikke võtab.

    Ja siis toimub kampaania fine-tuning. Kehvemad bännerid välja, paremad keskkondade kaupa õigetesse kohtadesse.

    Üks asi on hääletamisega selgitada, milline bänner inimestele rohkem meeldib. Hoopis teine asi on reaalses elus vaadata, kuidas CTR kujuneb, sest siis ei hinda inimene bännerit teadlikult, vaid reaalsed kasutajad hääletavad hiirega.

  1. November 30, -0001

    Hoidke oma kampaaniatel silm peal

    Omlinekampaaniaid on võimalik jooksvalt analüüsida ja testida uusi võimalusi. Ärge tehke ühte bännerit, tehke kolm ja vaadake, milline neist toob kõige rohkem klikke. Katsetage erinevaid hinnatasemeid…

  2. November 30, -0001

    Kolmanda bänneri saladus

    Lahendus eilsele bännerite küsitlusele. Nagu ma oletasingi, siis osutus lugejate lemmikuks bänner number C, mille poolt andis hääle üle 60 protsendi vastanutest. See on ka mõistetav arvestades artiklis…

  3. September 17, 2008

    […] Kui te muud ei tee, tehke A/B testimist. Kunagi kirjutasin sellest Sevenline blogis: Testida, testida, testida. […]

  4. April 24, 2009

    […] Internetiturundus on valdkond, kus katsetamine on lihtne. Meil ei ole vaja pead katki mõeld, et milline kolmest loovlahendusest lõpuks valida. Vali kõik ja pane need vaheldumisi klientide ette. Mõõda ja vali see lahendus, mis toob teile kõige rohkem kasu. Erinevused võivad olla kordades nagu näitas minu kunagine kanuubänneri test. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.